Топола – Синоћ је у библиотеци „Радоје Домановић“ у Тополи одржана промоција романа Крвави Божић аутора Владимира Ђорђевића, глумца и драмског писца.

Поред аутора присутнима се обратио књижевник Илија Степановић као и Катарина Богдановић вокални солиста.

Текстове из романа читао је глумац Александар Јеленић док је Срђан Срећковић у свом обраћању дао историјски осврт на тему о којој је аутор писао у свом роману.

Библиотека је била тесна да прими све грађане, поштоваоце дела Владимира Ђорђевића. Промоцији су присуствовали и бројни следбеници Равногорског покрета.

Роман је заснован на историјским чињеницама и стварним догађајима.

Старац Василије, главни јунак, припада генерацији која је и у најтежим временима преносила завет да се за крст часни и слободу треба борити.

Дубина идеала оца Василија данас су нам готово несхватљиви, чиме заправо гледамо себе у огледалу, колико смо се променили и удаљили од својих корена. Роман одише једном топлом причом о српској породици, њеним искушењима, патњама, тескобама, борбама, питањима, одговорима, улажењима у суштину и излажењима на ветрометину мисли. Породици чији су дани препуни муке, били испуњени стрпљењем, разумевањем ближњега, љубављу и молитвом за оне залутале и ближње и даљне.

ТопПрес

Бројни посетиоци на промоцији књиге