Топола – У Тополи је данас одржана прва ванредна седница Скупштине општине Топола на којој је усвојено десет тачака са Дневног реда. Потврђени су мандати одборницима  Радовану Ђокићу и  Мирољубу Станишићу док су одборницима  Добрици Сремчевићу и  Јасмини Ђурђевић престали мандати.

Одборници су разматрали  предлог Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Топола за 2024. годину и предлог Одлуке о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Топола за 2023. годину.
Фото: ТопПрес
Разматран је и предлог одлуке о кредитном задужењу буџета општине Топола за финансирање капиталних инвестиционих расхода.
Тачка која је изазвала највећу пажњу одборника и где се највише дискутовало је брза  саобраћајница „Вожд Карађорђе“.
„Тема која је актуелна и изазвала је нешто дужу расправу, имали смо до 24. априла јавни увид у пројекат, подржавамо изградњу инфраструктуре брзе саобраћајнице али на иницијативу Крагујевца убачен је тзв. ипсилон крак. Са његовом изградњом уништило би се 312 хектара плодне земље, цела фабрика Вебер, бројна домаћинстава, бројни пројекти. Имали смо неких двадесет дана за разговор, села би нам се поделила и  предлог који смо дали је јефтинији за државу и сматрамо да држава дугује да се на прави начин одужи овом крају. Нећемо подржати тај крак,  више од 1000 житеља Тополе подржало је потписом да се он укине или препројектује“, рекао је Драган Јовановић председник СО Топола.
Фото: ТопПрес
Око укидања овог крака и изгласавања одлуке сложила се и опозиција.
„Гласали смо против крака брзе саобраћајнице који спаја Загорицу и Светлић, одлука је таква каква јесте, подржали смо је и нека буде знак неке последње одбране доње Јасенице од тог пута. Сложили смо се по тој тачци иако имамо резерве према речи препројектовање која се ту помиње. Мислим да смо закаснили јер је требало да буде донета доста раније“, казао је Мирко Јевтић шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“.
ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA