Одржана седница Штаба онлајн, чланови упознати са ситуацијом у водоснабдевању и корона епидемијом

Одржана седница Штаба онлајн, чланови упознати са ситуацијом у водоснабдевању и корона епидемијом

Топола – Данас је телефонским путем одржана 4. редовна седница Штаба за ванредне ситуације општине Топола. На дневном реду седнице били су извештаји о стању водоснабдевања на територији општине, тренутна ситуација у вези са вирусом ковид-19 и стање, спремност и припрема субјеката за наилазећи зимски период, објављено је на званичној фејсбук страници општине Топола.

Разматрањем извештаја о водоснабдевању са система ЈКСП Топола констатовано је да је оно од 6. новембра стабилизовано.

Из извештаја о епидемиолошкој ситуацији изазваној вирусом ковид-19 види се да се почев од 1. октобра 2021. бележи преко 150 прегледа у COVID амбуланти Дома здравља “Свети Ђорђе” у Тополи. Повећан је и број прегледа деце сумњивих на ковид-19 који се јављају у Дечијем и школском диспанзеру, дневно преко 50 прегледа. Од 1. октобра укупан број тестираних лица прелази преко 60 дневно од којих је 30-40% позитивно.

Од 10. новембра број прегледа у COVID амбуланти пада испод 100 дневно, а број тестираних испод 30 – од тога је 20-30% позитивно.

У периоду од 1. октобра до 18. новембра укупно је тестирано антигенским и PCR тестом 2020, а позитивно је 630 особа.

Укупан број вакцинисаних лица закључно са 18. новембром 2021. године са две дозе је 6900, док је са три дозе вакцинисано 325 особа.

Усвојен је и Програм рада зимске службе 2021/2022 године и измена и допуна Програма рада зимске службе 2021/2022 године ЈКСП Топола за зимско одржавање улица, општинских и некатегорисаних путева на територији општине Топола. Све јавне комуналне службе и сви други субјекти спремни су за предстојећи зимски период.

Сви субјекти ангажовани за зимску службу за одржавање путне инфраструктуре располажу са одговарајућом механизацијом, средствима и материјалом за несметан рад зимске службе. Сви субјекти на територији општине Топола обавезни су да све акције спроводе у неопходној сарадњи.

ТопПрес

KOMENTARI