Одржана Скупштина УММР, изабран нови Управни одбор, Николић – пружићемо отпор медијским спекулантима

Одржана Скупштина УММР, изабран нови Управни одбор, Николић – пружићемо отпор медијским спекулантима

Чачак – У Чачку је одржана седница Удружења медија и медијских радника на којој је донета једногласна одлука о приступању Савезу новинара Србије, кровној организацији на нивоу државе која ће ускоро бити основана.

Фото: ГЗС

На седници је изабран нови Управни одбор, у којем су Алем Ровчанин из Пријепоља, Вукица Лазовић из Чачка, Беба Бојовић из Ивањице, Гвозден Николић из Чачка и Марија Лазаревић из Тополе. За председника Удружења (УММР) поново је изабран Гвозден Николић.

Беба Бојовић, нови члан Управног одбора, фото: ГЗС

Скупштини Удружења присуствовало је око 30 чланова, посленика јавне речи, а оверене су приступнице још четри медија која су у међувремену приступила, тако да Удружење чини групација од 12 медија са подручја западне Србије са тенденцијом раста чланства а у циљу побољшања статуса новинара овог дела Србије као и потребе за равноправним учешћем у креирању медијских закона и објективних преноса информација од јавног значаја из земље и света.

Верица Брковић, секретар Удружења УММР, Фото: ГЗС

Пружићемо организован отпор медијским спекулантима

Током дискусије истакнуто је да се на нивоу читаве Србије мора водити рачуна о заштити новинарске професије од такозваног таблоидног и спекулативног новинарства какво форсирају поједини локални таблоиди али и новинарства по друштвеним мрежама, личних и партијских хајки на појединце.

„Томе се мора стати на пут, јер су све бројније жртве те врсте насиља и уцењивачког односа. Сви ми знамо ко су ти људи пре свега и нећемо им дозволити да манипулишу нечијим судбинама а бројни су примери где су чак и породице биле угрожене. Такође, тражићемо да се наводни и измишљени коментари које редакције саме генеришу атакујући на достојанство човека санкционишу и уведу у окриље законских норми јер је очигледно да поједини медији из само њима знаних разлога тај додатак тексту користе као оружје којим сатанизују грађане” казао је Гвозден Николић председник УММР.

ТопПрес/ ГЗС

Гвозден Николић председник УММР, Фото: ГЗС

Фото: ГЗС

Фото: ГЗС

KOMENTARI