Топола – Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић сазвао је ванредну седницу на којој је командант штаба за ванредне ситуације Драган Живановић поднео извештај са јучерашњег заседања.

На територији општине Топола нема заражених од вируса COVID 19, као ни лица за које се сумња на постојање заразе.

Дом здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи је предузео све потребне мере у циљу превентивног деловања, односно у оквиру установе (Служба за општу праксу) одређен је простор за изолацију лица која се јаве ради могуће заразе и утврдио процедуру за поступање у таквим случајевима.

Донет је закључак да председник општине Топола у улози команданта Штава за ванредне ситуације упути захтев надлежним републичким службама за редовно достављање извода из регистра за лица са пребивалиштем на територији општине Топола која су због преласка границе Републике Србије у обавези да поштују меру самоизолације, како би Општина Топола могла да предузме потребне и обавезујуће мере на основу проглашеног ванредног стања.

Донета је препорука којом се препоручује свим представницима Савета МЗ на територији општине Топола да команданту Општинског штаба за ванредне ситуације доставе информације о лицима која су у претходном периоду допутовала у своја родна места са привременог рада у иностранству као и да одмах известе о доласку нових лица.

Такође је донета препорука да Центар за социјални рад „Сава Илић“ из Аранђеловца са одељењем у Тополи и Црвени крст у Тополи у што краћем року ажурирају спискове свих старачких домаћинстава односно лица која имају преко 65 година старости а имају пребивалиште на територији општине Топола, у сарадњи са председницима Месних заједница.

Препоручује се свим угоститељским објектима и другим радњама на територији општине Топола, а због увођења ванредног стања на територији Републике Србије, да у току радног времена најдуже раде до 20,00 часова.

ТопПрес