Фото: РИНА

Будимпешта – Кад сте професионални возач и често путујете на дугим релацијама бројне су ситуације које могу да вас изненаде, али и да вам угрозе безбедност. Међутим, невероватном сценом која се догодила на ауто-путу од Будимпеште ка Бечу остали су изненађени и искусни возачи.

„Аутобус са приколицом се попречио на путу, у први мах помислили смо да је у квару и да је због тога стао. Потпуно је блокирао саобраћајницу. Онда је за нас уследио шок је возач окренуо аутобус  и најопуштеније укључио се на ауто-пут и наставио вожњу у супротном правцу. Тада смо видели шта је заправо била његова намера. Остали смо без текста, само смо се прекрстили“, каже за РИНУ возач Мирко С.

Додаје да се претпоставља да се возач вратио како би наточио гориво на пумпи коју је прошао и да су он и колега чекали. Због затамљених стакала на аутобусу нису могли да виде да ли у њему има путника.

„Свашта сам на аутопутевима видео, од тога да те гађају јајима и камењем до стравичних удеса, али овај возач је „прешао игрицу“. Не смем ни да помислим шта је било даље на тој деоници којом се кретао и како су реаговала возила која су саобрћала својом регуларном траком не надајући се да ће им из забрањеног правца налетети двоспратни аутобус“, каже Мирко.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА