Топола – Општина Топола је спровела гасификацију 2018. године а енергент будућности како га многи називају ипак је за многе грађане трошак који не могу себи да приуште. Због тога се воде преговори са предузећем „Србија гас“, како би се грађанима прелазак на ову врсту грејања што више олакшао.

„Имао сам сасатанак са директором ‘Србија гаса’, надамо се да ћемо од априла месеца да направимо уговор да мештани Тополе не плаћају прикључак у кешу већ да тих 92.000 динара, могу да плате на пет година уз текућу потрошњу гаса. То би био спас за многе грађане јер је ова сума озбиљна и не могу сви тај новац да издвоје, а прикључили би се на гас“, изјавио је за ТопПрес председник СО Топола Драган Јовановић.

Он сматра да би држава  требала да препозна  ову олакшицу првенствено због загађења ваздуха, а општина Топола ће додатно помоћи сваки прикључак.

„Општина је спремна да са 25.000 динара донације, помогне сваки прикључак од априла, да би људи ту донацију искористили да купе гасни котао који кошта између 50-60.000 динара. Поред попуста од 20 одсто за прикључак колико смо добили од ‘Србија гаса’ ово би за оне који се одлуче за гас била додатна олакшица“, истиче Јовановић.

ТопПрес