Лапово – Општински одбор Српске радикалне странке Лаповo обавештава јавност да ће у Скупштини општине Лапово, у којој имају једног одборника, деловати као права опозициона странка и помно надзирати све пропусте у раду владајуће већине. Они су се огласили саопштењем за јавност у којем апелују на проблем паса луталица, њихово саопштење преносимо у целости:

„Иако је Српска напредна странка остварила велики успех на претходним изборима, проблеми становника нашег места нису решени. Један од тренутно горућих проблема јесу пси луталице, којих у Лапову има и превише. Углавном се налазе на неколико локација, и то покрај цркве, гробља,  аутобуске станице и у пешачкој зони. У време короне, када сви говоре о хигијени,  ништа се не предузима по том питању. Пси се у пешачкој зони хране на улици, где би требало да се безбедно играју наша деца и унучад. Осим тога, нико не брине о томе где врше нужду, тако да се измет може наћи свугде, што је јако ружно. Морала бих да апелујем и на власнике кућних љубимаца да је њихова обавеза да, поред шетње својих љубимаца, прикупе за њима и  измет и остатке хране. Највећи проблем је претња по безбедност грађана Лапова, а пре свега деце. Ми смо дошли у ситуацију да не смемо слободно проћи улицом јер су они углавном у чопору“, упозорава Драгана Крстић, председник Шумадијског окружног одбора Српске радикалне странке и додаје: „Мислимо да се овај проблем може решити у корист грађана и њихове безбедности, само је потребно мало више воље и маштовитости, а пре свега да комунални инспектор изађе на терен“.

Српска радикална странка сматра да се у оквиру комуналног предузећа може и мора наћи решење за отварање азила за псе који се налазе на територији Лапова, где би  они били збринути и склоњени са улица.

„Није лош пример ни то како су се власти суседног Свилајнца ухватиле у коштац са овим проблемом на својој територији“, истакла је Драгана Крстић, уз напомену да је у овом тренутку најбитније да се пси хитно склоне са улица нашег места.

ТопПрес