Топола – Ванредна ситуација која је због проблема у редовном водоснабдевању проглашена на делу територије општине Топола и даље је на снази. Поједина села и даље су у систему рестрикције и тим поводом су се огласили из Општинског одбора странке Слободе и правде Топола, саопштењем за јавност које преносимо у целости:

„Живимо у 21. веку када је доступност воде нешто што би требало да се подразумева. Међутим, у Тополи и селима која су прикључена на градски водовод подразумевају се рестрикције воде.
Током целог лета искључивана је вода. Рестрикције су продужене и током јесени.
Пре три дана општински већник за инфраструктуру и комуналне делатности Драган Јовановић најавио је да ће почети технички радови на трајном прикључењу изворишта Кречана 3 на Опленац. Планирано је да радови буду готови до суботе увече. Грађани општине Топола су се понадали да је коначно дошао крај искључивању воде. Међутим, без икаквог образложења ЈКСП Топола је на својој фацебоок страници у понедељак у 18х обавестило грађане да ће се исто вече од 22х до ујутру до 6х искључити вода у селима Жабаре (грађани тврде да је ни до сада нису имали), Митровчић, Ваганац, Метеризе и у граду Топола.
ОО Странке слободе и правде поставља пар питања руководству општине Топола као оснивачу ЈКСП Топола:
Ко ће обавестити грађане који не користе друштвене мреже о рестрикцијама?
Шта се дешава са толико обећаваном Кречаном 3?
Докле ће трајати рестрикције воде?
Када ће грађани Тополе живети у 21. веку?“, каже се у саопштењу ОО ССП Топола које је достављено медијима.

ТопПрес