ОО Странке слободе и правде Топола: Топола по пустињским врућинама нема пијаћу воду

ОО Странке слободе и правде Топола: Топола по пустињским врућинама нема пијаћу воду

Топола – И ове године, као и свих претходних, због неулагања и недовољног одржавања водоводног система у Тополи по температурама од готово четрдесет степени људи немају пијаће воде. Сви корисници који су прикључени на градску водоводну мрежу, а посебно на сеоском подручју, суочени су са целодневним рестрикцијама, саопштено је из Странке Слободе и правде Топола.

„Тако горњи крај села Жабаре пијаћу воду уопште не добија. Надлежни се вајкају да је слаб притисак, па вода не може доспети до свих домаћинстава, као да је то последица више силе, а не њиховог очајног одржавања мрежа за водоснабдевање.
А то није крај мукама. Локалне власти распоред одвожења пијаће воде у цистернама ЈКСП Топола објављује на својој фејсбук страници, а у овом сеоском подручју углавном живи старије становништво које не користи друштвене мрежена тај начин мештани остају ускраћени за пијаћу воду.

Захтевамо смену комплетног локалног руководства ЈКСП Топола због вишегодишњег немара у одржавању мрежа и лошег сналажења у овим врелим данима. Позивамо локалну власт да под хитно почне са правовременим информисањем грађана о терминима допремања цистерни и израдом плана обнове локалне водоводне мреже, како макар наредно лето не бисмо дочекали жедни“, каже се у саопштењу ОО  Странке слободе и правде Топола које је достављено нашој редакцији.

ТопПрес