Топола – У организацији Фондације „Корени“ која је под покровитељством принца  Михаила и принцезе Љубице Карађорђевић данас је у шуми иза цркве Светог Ђорђа на Опленцу одржан четврти Дечји Фестивал. Овогодишњи Фестивал био је под слоганом „У здравој средини расту здрава деца“ и према речима организатора забележио је високу посећеност а активности су биле осмишљене за децу од шест месеци па на даље.

Фото: ТопПрес

„Активности на Фестивалу осмишљене су у три главна правца, здрава исхрана, здраве активности и здраво окружење. На радионици здраве хране деца су имала прилику да се играју са воћем и поврћем а родитељи су могли да поразговарају са нутриционистима и тако да сазнају више о избалансираној исхрани. Било  је и низ активности које имају за циљ да стимулишу њихов развој,  јахање коња,  стреличарство, борилачке вештине, креативне радионице, групни спортови. Ове године имали смо и сензорну шуму која је намењена бебама, малој деци и деци са сметњама у развоју.  Циљ Фестивала је да више говоримо о здравој исхрани и здравој средини то је подржао и наш спонзор „Имлек“ а  на Фестивалу су се служили напици и храна без шећера и маргарина. Ово је била степеница и тест за нас, уједно и план за даље како Опленац оживети и испунити дечицом. Обзиром да Фестивал има добротворни карактер план за даље је изградња игралишта за децу у Тополи“, изјавила је за ТопПрес принцеза Љубица Карађорђевић.

Принцеза Љубица Карађорђевић, фото: ТопПрес

Још један од спонзора који је подржао Фестивал а малишанима омогућио  да пробају здраву храну из нетакнуте природе је и фирма  ЕС Комерц са брендом „Волим добро у људима“ из Пријепоља.

Волим добро у људима у Тополи, фото: ТопПрес

„Долазили смо на Фестивал и претходних година, за децу смо припремили нашу традиционалну храну која је из здраве природе. То је Спелдопита и Хељдопита, припремају се од спелтиног и хељдиног брашна што је изузетно здрава храна а деца немају прилику тако често да је конзумирају, поред тога, правимо и разне воћне намазе и сокове“, рекао је Ненад Брајовић.

Пите од хељде и спелте, фото: ТопПрес

Да се овај Фестивал реализује помогли су бројни пријатељи и спонзори а као и претходних година Фестивал је добротворног карактера и сав приход биће усмерен за развој деце и младих из Тополе и околине.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Програм водио глумац Александар Филимоновић, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес