Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Опленачка берба ове године три дана, ево како изгледа програм
Вести

Опленачка берба ове године три дана, ево како изгледа програм

27

Топола – У организацији Општине Топола и ТО  “Опленац” од 8-10. октобра у Тополи ће се одржати 58. Опленачка берба и Сабор изворног народног стваралаштва.

Обележавање Опленачке бербе отпочеће у  петак, дечјим програмом на Винском тргу од 10 часова. Свечано отварање 58. Опленачке бербе заказано је за  14 часова  у Карађорђевом граду а од 15:30 започеће и обележавање манифестације “Михољски сусрети села”.  У 16 часова у винској улици свечано ће бити отворен сајам вина, сувенира и домаће радиности док је за 18 часова заказана етномузиколошка радионица, певање из вика или како научити певање из вика, модератор професор др. Димитрије Големовић, Визиторски центар.

Другог дана Опленачке бербе, у суботу од 7 часова започеће такмичење у припреми гулаша “Краљевски котлић” на платоу испред Визиторског центра а за 10 часова је заказан Културно уметнички програм на Винском тргу. У 10 часова одржаће се Национална изложба паса свих раса на Фудбалском игралишту у селу Жабаре. Од 12 часова је изложба грозђа, воћа и осталих пољопривредних производа Средње школе “Краљ Петар I”. У 13 часова на Винском тргу доделиће се награде са 17. Међународног оцењивања вина и ракија. У 14:30 са Опленца до Карађорђевог града проћиће свечани дефиле учесника Сабора изворног народног стваралаштва а у 15 часова Сабор ће бити свечано и отворен у Карађођевом граду. За 19 часова заказан је концерт Дејана Петровића и Биг Бенда на Винском тргу.

Последњег дана Опленачке бербе, у недељу у 11 часова одржаће се концерт КУД Опленац са гостима на Винском тргу а од 12 часова X сусрети младих певачких група Србије. У 17 часова на Винском тргу концерт ће одржати и “Амадеус бенд” чиме ће се и завршити овогодишња Опленачка берба.

ТопПрес

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup