Због појаве магле смањена је видљивост на путном правцу ауто-пута „Милош Велики“, петља Обреновац – петља Лајковац – петља Љиг – Прељина, саопштило је вечерас ЈП „Путеви Србије“.

Саветује се максималан опрез при вожњи и моле учесници у саобраћају да прилагоде брзину кретања због појаве магле која смањује видљивост на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

На територији Зајечара ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на Ђердапској магистрали, где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

На путу Берановац – Гоч, у месту Јовац, од 15. до 16. децембра од 7 до 19 часова, на снази ће бити обустава саобраћаја због радова на асфалтирању. Алтернативни путни: Врњачка Бања-Гоч.

Кула (Бачка Топола) – Врбас (Савино Село), до 30. јануара 2021. радови на појачаном одржавању, уз наизменично пропуштање возила.

Чента-Баранда, због санације моста преко реке Тамиш, до сутра до 17ч, у зони моста је измењен режима саобраћаја – саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Према информацијама Управе граничне полиције у 17.00 часова:

-на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута,

-на граничном прелазу Градина, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 150 минута,

-на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута,

-на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 90 минута.

На осталим граничним прелазима нема задржавања.

Прилази зимским центрима проходни, саветује се зимска опрема

Прилази зимским туристичким центрима су проходни, али се саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, саопштило је данас ЈП „Путеви Србије“.

Позивају возаче да возе опрезно и пажљиво.

Забране за шлепере и камионе са приколицом је на снази на путном правцу Лис-Краварица-Љетине. На ауто-пут Е-70, гранични прелаз Батровци – Кузмин, измењен је режим саобраћаја због радова на замени одбојне ограде у разделном појасу.

У току извођења радова за саобраћај су затворене претицајне саобраћајне траке у оба смера, док се саобраћај одвија возним саобраћајним тракама

На деоници Бољевци – Обреновац у току су радови на санацији коловоза, који ће трајати до 29. децембра, а и даље је на снази обустава саобраћаја.

Алтернативни путни правац из правца Обреновца је ауто-пут „Милош Велики“.

На петљи „Петлово Брдо“, до 16. децембра се изводе радови на изградњи надвожњака изнад локалног пута, а саобраћај је обустављен на локалном путу Железник-Раковица (кружни пут Кијево).

На деоници Мионица – Брежће у месту Брежђе, до 19. децембра обустављен је саобраћај због извођења радова на санацији клизишта, а користи се алтернативни путни правац од Мионице преко Диваца, Ваљева и Рајковића до Осеченице (Богдановића брда).

ТопПрес/ Извор: Танјуг