Топола – Први човек општине Топола са својим сарадницима обишао је данас реновиране просторије ФК „Карађорђе“. Он је том приликом истакао да је локална самоуправа у протеклих годину дана определила за санирање свлачионица и мокрих чворова као и за покривање балон сале 8,5 милиона динара, али са радовима се неће стати.

Председник општине Топола, његова заменица и директор Вујичић у обиласку нових просторија, фото: ТопПрес

„Балон сала је покривена, а била је у јако лошем стању, свлачионице и мокри чворови су у потпуности сређени. Ако будемо усвојили ребалансом додатних два милиона покрићемо и терен у балон сали како би стекли услове да добијемо употребну дозволу. Наш циљ је развој инфраструктуре у ФК ‘Карађорђе’, свлачионица је била у лошем стању доста напора смо уложили да ово средимо још радова нас очекује и око терена али имаћемо објекат и терен за понос свим грађанима“, изјавио је Игор Петровић, председник општине Топола.

Први човек општине Топола у обиласку терена и сређених просторија ФК Карађорђе, фото: ТопПрес

У каквом су стању биле свлачионице и мокри чворови најбоље сведочи директор Спортског привредног друштва „Карађорђе“ Саша Вујичић.

Фото: ТопПрес

„Зграда свлачионица је имала јако лошу кровну конструкцију која је годинама крпљена, првенство из безбедносних разлога ово је било ургентно санирати, јер овде тренирају деца,  девојчице и дечаци и њихова безбедност је најважнија. Такође су сређене и канцеларије, мокри чворови, зграда је функционална и у новом руху. Осим тога у претходних 11 месеци сређен је и терен као и балон сала која је санирана уз помоћ општине. За годину дана смо одрадили доста тога али не можемо сами да средимо трибине, пројекат је предат Министарству спорта и то нас очекује у наредном периоду. Потребно је да заменимо и  вештачку траву у балону, како би могли да изнајмљујемо термине“, наглашава Вујичић.

Саша Вујичић, фото: ТопПрес

Иначе, ФК „Карађорђе“ игра утакмице  у Шумадијско – подунавској зони и Српској лиги.

ТопПрес

Балон сала, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес