Топола – У Општину Топола данас је стигла пресуда Апелационог суда у Крагујевцу, којом је тужена Општина Топола обавезна да тужиоцима на име накнаде нематеријалне штете исплати око 1,5 милиона динара на име душевног бола породици Алексић због смрти њиховог оца и супруга Ђорђа, који је трагично настрадао у саобраћајној несрећи у којој је учествовао Драган Јовановић, тадашњи председник општине Топола, управљајући возилом у власништву Општине Топола.

Актуелни председник општине Топола Игор Петровић потврдио је у изјави за ТопПрес да је тачно да је стигла пресуда и  ће општина Топола из буџета исплатити поменути износ породици трагично настрадалог Ђорђа. Међутим, он је додао и да ће општина Топола због свега покренути судски спор против бившег председника Скупштине општине Топола Драгана Јовановића.

„Општина Топола је правоснажном пресудом Апелационог суда у Крагујевцу у обавези да у року одређеним пресудом исплати надокнаду нематеријалне штете члановима породице покојног Ђорђа Алексић. Укупни трошкови су 1.500.000 динара. На основу тога, Општина Топола ће из буџета определити потребна средства и исплатити породици као и трошкове поступка. Следећи корак Општине је да ће утужити Драгана Јовановића који је возио општински службени аутомобил и затражити да тој износ од 1.500.000 динара уплати на рачун буџета Општине Топола“, изјавио је председник општине Топола Игор Петровић.

Са друге стране, вечерас се на свом фејсбук профилу огласио доскорашњи председник СО Топола Драган Јовановић где је навео  да је ослобођен сваке кривице за саобраћајну несрећу када је смртно страдао Ђорђе Алексић из Блазнаве.

„Они говоре о некаквом плаћању штете за саобраћајну незгоду за коју сам ослобођен кривице. Питам, ако сам ја ослобођен како може општина да буде крива зато што сам возио службени ауто, па господо јел ви сада возите службене аутомобиле или се возите у чезама?!? Да ли је ово могуће? Па зар је тешко било да се позовем, не живим преко света, да се ова моја ослобађајућа пресуда достави суду јер је исти тај суд пресудио да кривице моје нема. Наравно ово је било само потребно да се ја некако облатим па макар и на овај јадан начин“, написао је између осталог на фејсбук профилу Драган Јовановић, бивши председник СО Топола.

ТопПрес