Општина Топола издваја два милиона динара за развој сеоског туризма

Општина Топола издваја два милиона динара за развој сеоског туризма

Топола – У просторијама Туристичке организације  “Опленац”, јуче је одржана презентација конкурса за подршку активностима везаним за рурални туризам. Презентацију је одржао председник комисије Милан Јокић, директор Агенције за рурални развој, са члановима комисије која ће спроводити конкурсом предвиђену процедуру, објављено је на сајту општине Топола.
Конкурс намењен подршци развоја руралног туризма чини Тополу јединственом у читавом региону. Наиме, Општина Топола је својим буџетом предвидела инвестиције које су усмерене ка развоју сеоског туризма. Укупна средства опредељена за ову намену износе два милиона динара.
Инвестиције у сектору руралног туризма су набавка опреме ради пружања угоститељских услуга у сеоским туристичким газдинствима. Право на коришћење подстицаја имају лица са статусом физичког лица, предузетника и привредног друштва која су категорисана код надлежног органа општине Топола за сеоско туристичко домаћинство на сеоском подручју општине Топола.
Конкурс је отворен до 16. јула 2021. године и може се видети на огласној табли Општинске управе и Званичној презентацији општине Топола – www.topola.rs под називом Конкурс за подстицај сеоског туризма мерама подршке у пољопривреди, наводи се на сајту општине Топола.
Додатне информације могу се добити у канцеларијама Општинске управе, број 1 и 2 у улици Краљице Марије број 1 (преко пута конака) или на телефон 034/6811-274.
ТопПрес

Одржана презентација на тему подстицаја за сеоски туризам, фото: ТО „Опленац“

KOMENTARI