Топола – Општина Топола обележила је данас свој Дан и славу цркве празник Мала Госпојина. Свечаност је отпочела Литургијом у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду коју је служио Шумадијски епископ господин Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва. Након тога уследила је  литија која је ишла улицама Тополе све до зграде општинске управе где је у присуству бројних званица пресечен  славски колач.

Фото: ТопПрес

Традиционално на овај дан одржана је и свечана седница Скупштине општине на којој су уручене повеље и признања најзаслужнијим појединцима за допринос у развоју општине Топола. Присутне госте у биоскопској сали најпре је поздравила председница Скупштине Јасна Вуковић а потом и председник општине Владимир Радојковић. Он је том приликом истакао неколико важних пројеката који ће се реализовати у наредном периоду.

Фото: ТопПрес

„Имали смо буран период, велики су напори нашег председника да се наш народ изведе на прави пут. Без сарадње са државним институцијама нама нема напретка. Хвала свима који су данас овде са нама. Успели смо за кратак период колико сам председник да реализујемо доста ствари, хвала Министарству државне управе и локалне самоуправе које нам је омогућило да кренемо са изградњом Дома ученика то је тренутно највећи инфраструктурни пројекат који радимо као и реконструкција фискултурне сале. Имамо доста сеоских насеља трудимо се да одржавамо добру инфраструктуру. Прошле године смо уложили око 50 милиона динара у инфраструктуру, преко 10.000 тона каменог агрегата радили смо гасификацију Основне школе планирамо и Средње школе. Посебно смо поносни што смо туристичко место и што имамо Опленачку бербу. Позивам вас овом приликом да поново будете наши гости, од 7 до 9 октобра, имаћемо богат програм доћиће наша естрадна уметница Драгана Мирковић ту ће бити и оркестар Мише Мијатовића, добар провод је загарантован а излагачима што боље време и што више профита“, рекао је први човек општине Топола.

Фото: ТопПрес

Међу данашњим званицама и угледним гостима био је и председник општине Уб и председник извршног одбора СНС -а, Дарко Глишић. Он је честитао Тополцима славу и пожелео успешну Опленачку бербу уз жеље за добро здравље и сваки успех.

Фото: ТопПрес

„Честитам славу општини и цркви и желим вам свима пуно среће, да будете једни уз друге и да будете сложни и да све планове реализујете. Такође, вам желим успешну Опленачку бербу, ако има разумевања и солидарности све циљеве ћете реализовати, дај Боже да се реализује 100 одсто из овог промотивног филма па ће свима вама овде живот бити много лепши и лакши“, казао је Глишић.

Фото: ТопПрес

Повеље Рођења Пресвете Богородице и захвалнице заслужним појединцима уручио је председник општине Топола док је  председница Скупштине уручила Похвале и златнике носиоцима Вукове дипломе са територије општине Топола.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес