Топола – Општина Топола обележила је данас свој Дан и славу цркве празник Мала Госпојина. Свечаност је отпочела Литургијом у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду коју је служио  епископ Шумадијски  господин Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва. Након тога уследила је  литија која је ишла улицама Тополе све до зграде општинске управе где је у присуству бројних званица пресечен  славски колач.

Фото: ТопПрес

Традиционално на овај дан одржана је и свечана седница Скупштине општине на којој су уручене повеље и признања најзаслужнијим појединцима за допринос у развоју општине Топола. Присутне госте у биоскопској сали најпре је поздравила председница Скупштине Јасна Вуковић а потом и председник општине Владимир Радојковић.

Фото: ТопПрес

„Топола је упркос свим проблемима које имамо успела да утврди правац и циљеве свога деловања и да покуша да крене да се развија пуним интензитетом. Оно што је наш циљ је да пратимо политику нашег председника Вучића и да на локалу пренесемо оно што нам он са врха поручује, морамо се окренути људима. На нашем промотивном филму можете видети где видимо нашу Тополу, задесила нас је велика поплава, али добили смо велику подршку министарства, највећу од нашег министра Мартиновића који је и  награђен. Одобрен нам је пројекат за проширење уличне расвете, решавамо проблем са водоснабдевањем ове године нисмо имали дан рестрикције, успели смо да смањимо губитке. Циљ нам је решавање несанитарне депоније, више се ни један килограм смећа не одлаже на депонији у Торовима а на добром смо путу да ту депонију и затворимо“, рекао је између осталог председник општине Топола Владимир Радојковић.

Фото: ТопПрес

Он је уручио повеље и захвалнице најзаслужнијим појединцима међу којима је и министар Александар Мартиновић.

„Почаствован сам што сам данас у Тополи и што сам међу награђенима. Топола је задужила српска поколења и трајна је инспирација свима нама који се бавимо јавним послом. Хвала на признању које ће бити подстрек да радимо боље и успешније. Срећан Дан општине, живела Топола, живела Србија“, рекао је Александар Мартиновић, министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије.

Фото: ТопПрес

Повеље ,,Рођење Пресвете Богородице” за допринос у развоју општине Топола добили су и  министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, Његово Преосвештенство Шумадијски епископ Јован, Небојша Глишић, архитекта из Шума и Игор Дуљај, фудбалски тренер, шеф стручног штаба ФК Партизан.

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола добили су: Рајка Росић, службеник Општинске управе општине Топола, Далибор Коцић, директор за техничке послове ЈКСП “Топола“, Слађана Делић, наставница разредне наставе, Др Гордана Младеновић, специјалиста опште медицине, Александар Петковић из Крћевца, Ученици О.Ш. „Карађорђе“ из Тополе који су освојили државно првенство у одбојци, Ансамбл народних игара и песама „Коло“, Ненад Урошевић из Тополе, Др Горан Благојевић из Крћевца, Мирослав Шевић из Тополе.

Фото: ТопПрес

Похвале и златници на свечаној седници додељени су и носиоцима Вукових диплома за постигнуте резултате током школовања:
Нина Петровић, Кристина Николић, Вук Филиповић, Танасије Савић, Николина Милановић, Маја Николић, Тамара Дамљановић, Елена Јаковљевић, Наталија Нешић, Јана Павловић, Марица Плећевић, Марија Радосављевић, Лара Масловарић, Стефан Стојадиновић, Анђела Рељић.

Фото: ТопПрес

Након завршене свечаности у име награђених присутнима се обратио Епископ Шумадијски Господин Јован а потом је Игор Дуљај уручио дресове свима који су награђени повељама.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес