Топола – Мала Госпојина је крсна слава општине Топола, слава Карађорђеве цркве а уједно и традиционални вашар који се организује дуги низ година. Руководство општине Топола уз бројне званице и госте обележило је овај велики празник. У присуству свештенства Опленачког, Орашачког и Рудничког и Владике Шумадијског Господина Јована служена је литургија у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду, након чега је литија прошла улицама Тополе.

Испред  зграде општине Топола обављено је сечење  славског колача. Колач су преломили председник општине Топола Драган Живановић и Господин Јован. Након тог свечаног чина литија је наставила до  зграде поште испред које се налази споменик посвећен јунацима палим и помрлим за ослобођење и уједињење Српства у ратовима од 1912 -1918. године. Испред споменика је служен помен, након тога се литија вратила у порту цркве.

Међу бројним званицама и гостима дану општине присуствовали су и Престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом принцезом Катарином. Велики број грађана окупио се испред општине, да својим присуством увелича овај значајан дан.

ТопПрес

Владика Шумадијски Господин Јован испред општине
Председник општине Драган Живановић и Господин Јован ломе колач
Престолонаследник Александар са супругом принцезом Катарином на прослави дана општине
Испред споменика посвећеног настрадалим јунацима у ратовима