Општина Топола у понедељак обележава Дан општине и славу, ове године без традиционалног вашара

Општина Топола у понедељак обележава Дан општине и славу, ове године без традиционалног вашара

Топола –  У понедељак, 21. септембра 2020. године, општина Топола обележава Дан општине и општинску славу Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина.

Церемонија обележавања општинске славе отпочеће Литургијом у цркви Рођења Пресвете Богородице у Карађорђевом граду, од  08:45 – 10:30.

Потом ће уследити литија у 10:30 а након тога у 11 часова испред цркве Рођења Пресвете Богородице у Карађорђевом граду обавиће се сечење славског колача.

У 12:00 часова у сали биоскопа одржаће се свечана седница Скупштине општине Топола.

Председник Скупштине општине, Миодраг Миловановић ће се поздравним   говором обратити гостима, док ће председник општине, Игор Петровић,  добитницима уручити Повеље Рођења Пресвете Богородице које се додељују за изузетне резултате и допринос развоју општине Топола као и Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола.

Прослави ће присуствовати представници Министарстава у Влади Републике Србије, амбасадори страних земаља и  бројне угледне личности јавног живота Србије.

Ове године, по први пут ће изостати одржавање традиционалног вашара у Тополи, због присуства вируса Ковид 19.

Међутим, у Карађорђевом граду одржаће се Етно сајам, културни догађај који ће отпочети од 12 часова.

„Реализација сајма је подржана од Министарства за државну управу и локалну самоуправу и он ће се организовати на простору Карађорђевог града, уз све мере које су препорука кризног штаба Владе Републике Србије. То је културни догађај и важе препоруке кризног штаба до 500 људи без сагласности и преко 500 људи уз сагласност. Предузећемо све да не буде више од 500 људи. Догађај ћемо завршити концертом Ане  Бекуте о 18 часова уз прописане мере“, рекао је председник општине Топола Игор Петровић.

На Етно сајму наступиће културно-уметничка друштва, одржаће се радионица за израду пита и гибаница а након тога оцењивање и додела награда за најбоље пите и гибанице.

ТопПрес

Фото: Промо

 

KOMENTARI