Општина Топола у следећу годину улази без пренетих дуговања

Општина Топола у следећу годину улази без пренетих дуговања

Топола – Руководство општине подно Опленца је одлучило да дуговања, мимо уговора, не пренесе у 2021. годину, саопштено је на званичној фејсбук страници општине Топола.

За потребе општине Топола, извођач ПЗП Крагујевац извршио је радове на обради постојећег коловоза и наношења асфалтног слоја, а који су извршени средином године, пре локалних избора. Укупна вредност радова износила је 24 милиона динара са ПДВ-ом. Уговором је предвиђена и динамика плаћања према којој је 12 милиона требало исплатити у овој, а другу половину у наредној, 2021. години.

Ново општинско руководство, иако није уговорило ове радове, у жељи да не преноси дуговања у следећу буџетску годину, ребалансом буџета средином септембра, а затим и одлуком општинског Већа од 8. децембра, исплатиће извођачу свих преосталих 12 милиона динара. На тај начин, одговорном политиком, чувањем новца грађана Тополе и обезбеђењем додатних средстава, измирене су у целости уговорене обавезе годину дана пре рока, наводи се на фејсбук страници општине Топола.

ТопПрес

KOMENTARI

TOPPRESS: 1
  • Dragan 11 meseci

    Ovo je retko lepa vest. Stičem utisak da je mentalitet ljudi oko Oplenca u direktnoj zavisnosti od dobrog vina a, dobro vino prave samo dobri ljudi.
    Latinska izreka “In vino veritas” ili u vinu je istina, nastala je iz čistog i zdravog duha.
    „Tumačenje izreke se sastoji u vjerovanju da pod dejstvom vina čovjek govori iskrenije i dosljedniji je onome što misli, opušteniji, slobodnije ili hrabrije izražava ono na šta se u trezvenom stanju često ne usuđuje.“
    Izvor: Cdm