Општине и градови у посети Државном дата центру у Крагујевцу

Општине и градови у посети Државном дата центру у Крагујевцу

Крагујевац – Представници 14 градова и општина данас су посетили Државни дата центар у Крагујевцу са циљем припреме за даљу имплементацију услуга еУправе на локалу, а у складу са заједничком иницијативом војвођанаског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Канцеларије за ИТ и еУправу.

Циљ посете је да начелници и ИТ стручњаци из општинских и градских управа, заједно с представницима Канцеларије за ИТ и еУправу направе пресек коришћења постојећих услуга еУправе – еЗУП, еБеба, еВртић, еГрађанин, отворени подаци, планове за развој нових – услуге из поверене надлежности на Порталу еУправа, ЦРМ, електронска писарница и могућност коришћења националне инфраструктуре еУправе.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић истакао је значај Државног дата центра који је отворен и пуштен у пробни рад у децембру прошле године као најсавременији објекат тог типа у региону, намењен чувању података и опреме.

„Јавна управа, државна управа и локална самоуправа, електронска управа, самим тим грађани и привреда Србије добили су модеран инфраструктурни објекат од непроцењивог значаја за даљи развој електронских услуга и безбедном чувању података грађана и привреде. Ово је прва у низу обука јединица локалних самоуправа којом дајемо још један снажан импулс даљем развоју електронске управе на локалу, али и јачању њихових ИТ капацитета, а све у циљу пружања што квалитетнијих услуга електронске управе грађанима“, истакао је Јовановић.

У наредних седам дана представници и осталих 45 јединица локалне самоуправе покрајине посетиће тај Државни дата центар.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI