Фото: Глас западне СрбијеФото: Глас западне Србије

Горњи Милановац – Одборници Нове Србије у општини Горњи Милановац, променили су своју политичку базу и постали део странке Боља Србија, коју води председник скупштине општине Топола и народни посланик, Драган Јовановић.

Досадашњи члан странке Велимира Илића, Радован Дрињаковић, истакао је да је имајући у виду сва политичка догађања у Горњем Милановцу, општински одбор донео једногласну одлуку да се припоји странци Боља Србија.

Његово мишљење дели и страначки колега, Бошко Миловановић, доскорашњи председник Скупштине општине Горњи Милановац.

“Нисмо више видели правац кретања у странци у којој смо били годинама уназад. Није нам било лако, али људи су тражили одређене промене, и увидели смо да је странка Боља Србија на одличном путу и са задовољавајућим политичким програмом, са којим можемо служити интересу наших грађана. Нова Србија је оставила велики траг у општини јер смо одрадили доста успешних пројеката, нарочито у време кад је Велимир Илић био министар, али не смемо на томе да станемо, морамо да наставимо даље”, изјавио је Миловановић.

Интересе Горњомилановчана сада већ бивши члан НС Десимир Јовановић ставио је на прво место.

“Након свих дешавања закључили смо да у истом саставу више нема рада какав је био пре. Својим грађанима можемо пружити моного више уколико удружимо снаге са колегама из странке Боља Србија”, закључио је Јовановић.

Председник странке Боља Србија, Драган Јовановић, проширење види као одличан начин повезивања две блиске општине.

“Циљ нам је да градимо Србију као нашу заједничку кућу и остаћемо доследни нашим тежњама. Интерес грађана мора бити изнад интереса сваке политике. Помоћи ћемо све пројекте рудничко – таковског краја, а радићемо и на бољој организацији у аграру. Желимо да се развије задругарство како би се удружили најбољи произвођачи, отвориле нове сушаре и нове хладњаче, а пласман производа био загарантован. Општина Топола, чије вођење сам преузео пре 12 година тад је била једна од најслабијих, а данас већ једна од најразвијенијх општина у Србији, па ћемо се потрудити да тај план пренесемо и на национални ниво”, нагласио је Јовановић.

Састанку је присуствовао и Бошко Станчић, заменик председника општине Власотинце, који је истакао да је странка Боља Србија већ у формирању и да ће до децембра бити изабрани и страначки органи. Странка Драгана Јовановића на политичкој сцени наступа као коалициони партнер Српске напредне странке и Александра Вучића, а из руководства тврде да су спремни за предстојеће локалне, али и евентуалне парламентарне изборе.

ТопПрес/ Извор: Глас западне Србије

Десимир Јовановић, фото: Глас западне Србије
Десимир Јовановић, фото: Глас западне Србије
Драган Јовановић, фото: Глас западне Србије
Драган Јовановић, фото: Глас западне Србије
Бошко Миловановић, Фото:  Глас западне Србије
Бошко Миловановић, Фото: Глас западне Србије