Топола –  Од данас ће се на леђима ђака првака наћи светло-рефлектујући ранчеви који се у општини Топола традиционално додељују на почетку нове школске године, објављено је на званичној фејсбук страници општине Топола. 

Општинско руководство посетило је школе и поделило 160 ранчева за ђаке прваке. У школи “Милутин Јеленић” у Горњој Трнави то је учинила председица Скупштине општине Јасна Вуковић, а у ОШ “Карађорђе” у Тополи председник општине Владимир Радојковић са сарадницима.

-Желим вам пуно успеха у школовању. Увек имам трему када овде говорим, јер емоције су помешане – рекао је између осталог у свом обраћању председник општине и додао

– Сада сте почели, а краја нема. Желим да будете добри ђаци, становници овога места чије име треба свуда преносити и њиме се поносити. Нека вам је са срећом почетак и да сте нам живи и здрави.

Подсетимо да је Општина Топола у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима и ове године издвојила средства како би доделом светло-рефлектујућих ранчева обрадовала ђаке прваке. Основни циљ акције поделе ранчева је повећање безбедности најмлађих учесника у саобраћају, на који Општина Топола и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима стављају посебан акценат. Радује податак да је у овој години у први разред пошло 160 првака, односно 22 више него у претходној, када је у школске клупе село 138 ученика, наводи се на фејсбук страници општине Топола.

ТопПрес