Топола – У Тополи је данас заседало Општинско веће. Због обимности Дневног реда ово је по тачкама наставак прошле седнице али је и овај Дневни ред био сачињен од преко 20 тачака. Углавном су већници разматрали појединачне захтеве, за разне видове финансијске помоћи или инфраструктурне радове као и надохнаду одштете због уједа паса луталица.

Фото: ТопПрес

„Грађевинска сезона је текла добро, преко 8.000 тона каменог агрегата је утрошено плус атарски путеви. Асфалтирали смо око девет километара  путева, углавном села. Све субвенције смо поделили, за енергетску ефикасност, пољопривреду,  без обзира на проблеме успели смо да одрадимо и велике радове у два објекта, у Основној и Средњој школи. Ту је  гасификација, реконструкција тоалета и фискултурна сала што је негде око 45 милиона динара у те радове уложено. Рађене су бушотине, филтер поља, један део смо завршили и на вртићу, улагали смо доста у села а сада је ту и оптички кабал једна много добра ствар, око 200 километара биће одрађено у нашој општини. Полако се реализују и  обећања председника, очекујемо око 50 милиона динара из републике па да почнемо са јавним набавкама и да радимо све оно што смо планирали“, изјавио је за ТопПрес, председник општине Топола Владимир Радојковић.

На данашњој седници већници су усвојили и предлог решења о разрешењу директорке Јавно комунално стамбеног предузећа Топола Сање Чоловић.

Фото: ТопПрес

„Чули смо данас образложење а предлог је дао већник Драган Јовановић, ми смо се са њим сложили, јер на жалост доста тешкоћа и проблема се нагомилало и само пословање предузећа је отежано.  Стање у комуналном је неодрживо, не може овако да функционише и опстане, морамо решити несугласице и проблеме јер нас чека доста посла следеће године и та ситуација мора да се реши. Она ће се вратити у општинску управу ако скупштина изгласа, непријатно јесте али на скупштини ћемо о томе још разговарати, економски и финансијски показатељи су неодрживи“, рекао је председник општине.

Како је најављено у суботу ће заседати одборници и између осталих тачака на Дневном реду ће се наћи и овај предлог са већа.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес