Топола – У Тополи је данас одржана 64. Седница Општинског већа. На Дневном реду се нашло скоро 30 тачака међу којима је највише речи било око трећег ребаланса буџета. Према речима првог човека општине овом изменом одлуке о буџету нису предвиђене велике промене.

Фото: ТопПрес

„Имали смо пар корекција у буџету, обзиром да је крај године и да неке послове морамо завршити. Такође било је речи и о Комуналном предузећу, одлучили смо да део послова које је обављало Комунално издвојимо, то је путна инфраструктура и то ће обављати људи који су за те послове оспособљени, а наше Комунално ће се бавити чистоћом и водоснабдевањем. Очекује нас и раскид уговора са АСОМ  а те послове обављало би наше Комунално, усвојен је и план њиховог пословања за следећу годину“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

На Дневном реду се нашло и неколико тачака везаних за субвенције у пољопривреди. Трећим ребалансом буџета опредељена су додатна средства како би се изашло у сусрет свим пољопривредницима који су поднели захтеве за неку од мера подршке.

Усвојено је и низ појединачних захтева за разне инфраструктурне радове, или финансијску помоћ суграђана за лечење.

Фото: ТопПрес

Како је најављено, следећа седница Општинског већа одржаће се следеће седмице.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес