Топола – На 75. Седници Општинског већа разматран је извештај о  насталој штети услед елементарне непогоде – обилне падавине и град, дана 26. и 27.05.2023. године на територији општине Топола. Такође било је речи и о разматрању  Предлога Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, стручним службама, посебним организацијама општине Топола и Општинском правобранилаштву.

Фото: ТопПрес

Општинско веће је разматрало и извештај  Републичког хидрометеоролошког завода о припремљености система одбране од града за сезону 2023. године на територији Радарског центра „Букуља“ а донето је и решење о образовању Комисије за спречавање појаве, праћење кретања и контроле заразне болести – афричка куга свиња на територији општине Топола.

Чланови Општинског већа донели су и решење о расподели средстава за суфинансирање медијских садржаја.

Фото: ТопПрес

„Утврдили смо где имамо оштећења од невремена које нас је задесило то је углавном Крћевац, Шуме, Наталинци, Трнава има захтева и из Жабара, Шаторње, стижу пријаве мештана и даље па ћемо редом то решавати, определили смо средства и помоћићемо грађанима у тим тешким тренутцима. Донето је решење и за медије, подржали смо углавном наше локалне медије гледаћемо и даље да их подржимо јер је сума била мала па ћемо се потрудити да се то повећа“, рекао је за ТопПрес Владимир Радојковић председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

И на овој седници било је речи о појединачним заахтевима за разне видове финансијске помоћи или за инфраструктурне радове. Такође је усвојено и низ појединачних захтева за лечење суграђана. Седници није присуствовало двоје чланова већа.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес