Топола – Општинско веће општине Топола на 71. седници усвојило је низ важних одлука а свакако најважнија око које се и водила најдужа расправа је одлука о  изменама и допунама Одлуке о буџету општине Топола за 2023. годину.

„Усвојили смо одлуку о ребалансу буџета, план рада Комуналног односно измену и допуну пословања као и програм субвенција, одржавања водовода, канализације  и јавне расвете а све у сврху окретања Комуналног према делатностима које треба да обавља, стварамо пут да ово предузеће ради ефикасније и да стане на ноге а у јуну ћемо видети и финансијски како стојимо“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

На Дневном реду се нашао и предлог Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда на територији општине Топола а било је речи и о утврђивању  предлога програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2023. годину.

Први човек општине истакао је да се ребалансом буџета одустаје од појединих инвестиција како би се за време грађевинске сезоне завршили други пројекти.

Фото: ТопПрес

„Одустали смо од неких пројеката како би друге урадили, али то не значи да ни њих нећемо радити. Што се тиче реконструкције водоводних линија у Тополи, кренули смо од улице Кнегиње Зорке, добићемо уређене тротоаре а и уштеду воде, раде се нове бушотине за нове количине воде како би ублажили несташице. Поново се води дебата и око депоније а план је да се трајно затвори и да се смеће одвози на неку од регионалних депонија које могу то смеће да приме и камионима који то могу да одвозе“, каже Радојковић.

Са Дневног реда усвојено је и низ појединачних захтева грађана за санирање путева и за разне врсте финансијске помоћи.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес