Горњи Милановац – Организациони одбор Сабора виолиниста Србије позвао је све угоститеље да поднесу у месној канцеларији захтев за обављање делатности на предстојећем 4. Сабору.

Захтев могу поднети у Месној канцеларији, а од документације дужни су да приложе регистрациони лист из АПР – а и сагласност за прикључак са електричне мреже од Електродистрибуције.

Мрежни вод изведен је са мерног места из трафо станице код стадиона која је инсталирана изнад стадиона ФК Брезак.

Занимљиве су и накнаде за те услуге које угоститељи плаћају Општини. Наиме они који имају преко 50 места „пословање“ за сва три саборска дана (19.20.21.) мораће да плате паушал од свега 5000 динара (непуних 50 еура). Још толико мораће да одвоје за еколошку таксу односно комуналне услуге. Све укупно општински цех за велике угоститеље кошта 10 000 динара односно 80 еура.

У Електродистрибуцији кажу да је најстрожије забрањено прикључивати струју на суседне објекте и да ће то бити строго контролисано. Први разлог је безбедност јер су инсталације и гости изложени струјном удару. Са друге стране власници домаћинстава ризикују да добију кривичне пријаве јер се баве нелегалном продајом електричне енергије и угрожавају безбедност људи.

За мање угоститеље и уличне продавце саборско пословање коштаће чак десет пута мање, односно два пута по 500 динара, за струју и комуналије.

Организациони одбор очекује добру и коректну сарадњу са свима који желе да свој посао обављају у време Сабора у интересу манифестације која се заувек скућила у малој сувборској варошици и остаје генерацијама које долазе.

 

 

ТопПрес/ ГЗС