smart

Топола – На основу резултата гласања грађана Телеком Србија опремиће савременом рачунарском опремом информатичке кабинета у још 20 основних школа у Србији, саопштила је данас та компанија.

Телеком, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја кроз пројекат „Стварамо знање“, већ пет година подржава развој информатичке писмености код најмлађих и до сада је уложио 100 милиона динара у опремање 100 информатичких кабинета у 100 основних школа у свим крајевима Србије, наводи та компанија.

Одлука о опремању још 20 кабинета донета је на основу резултата гласања на званичној Фацебоок страници МТС Твој свет.

У конкуренцији 40 основних школа које је предложило Министарство донацију Телекома Србија у изабраних 20 усмерили су грађани својим гласовима.

Током овог избора школе су подељене у четири географске области, како би ђаци у свим крајевима земље имали подједнак приступ савременој информатичкој опреми.

По завршетку гласања, у сваком циклусу бира се 20 школа, по пет из сваке области, које добијају нову рачунарску опрему а информација о изабранима је објављена на страници Твој свет.

Пројекат „Стварамо знање“ Телеком Србија је покренуо 2017. године када је уведена као обавезан предмет у основне школе.

Циљ је да се додатно подржи укључивање основаца у свет дигиталних технологија, како би уз подршку наставника стекли одговарајућа знања и вештине.

Овај Пројекат део је кровног програма Телекома Србија „Покрећемо покретаче“ који оснажује институције и појединце да у свом окружењу покрећу позитивне промене и на такве подухвате мотивишу и друге чланове заједнице.

Пројекат прати савремене токове у образовању и потребу за унапређењем дигиталне писмености од самог почетка школовања, што потврђује и став надлежних институција да од прошле године и за ученике првог разреда основних школа буде уведен нови предмет под називом „Дигитални свет“, наводи се у саопштењу Телекома Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг