ОШ „Живко Томић“ у пројекту једносменске наставе

ОШ „Живко Томић“ у пројекту једносменске наставе

Топола –  Током школске 2019/2020. године у узорку основних школа биће реализован пилот пројекат чији је главни циљ пружање додатне образовно-васпитне подршке у учењу и развоју ученика кроз различите моделе обогаћеног једносменског рада у основној школи. Од 11 школа са територије Школске управе Крагујевац Основна школа „Живко Томић“ из Доње Шаторње одабрана је за улазак у наведени пројекат.

„Широм Србије, у укупно 204 основне школе и у додатних 111 издвојених одељења ових школа биће провераван квалитет аутентичних образовно-васпитних садржаја које су програмирале школе имајући у виду потребе својих ученика и укупан контекст у коме се ученици развијају. Изабрани садржаји биће понуђени свим ученицима од првог до осмог разреда. У зависности од професионалних и просторних капацитета школа, ученици могу бити у објектима све време после наставе (где ће имати ручак) или ће после оброка и одмора код куће долазити на изабране активности у школи, које су за њих бесплатне. Пилот пројекат ће бити праћен и евалуиран, а резултати ће бити искоришћени у припреми новог стратешког документа за развој националног система образовања у наредној деценији. Један од будућих циљева је и повећање броја школа које ће радити у једној смени, чиме се ствара још већи простор за пружање укупне подршке ученицима“, наводе у министарству.

Директорка школе Марија Обрадовић је у изјави за ТопПрес рекла да ученике који наставу похађају у ОШ „Живко Томић“ од понедељка чека нов концепт наставе.

„Велика је привилегија али и обавеза што је баш наша школа ушла у пројекат једносменске наставе. Нашим ђацима понудићемо разне активности, нпр. школу певања, сликарство,  калиографију, занимљиву математику, песнички кутак, плес, креативни рад, еко-школу и још много тога, што ће наставу учинити занимљивијом а нашим ученицима помоћи да пронађу себе у некој од наведених активности“, навела је Обрадовић.

Додаје да је школа већ реализовала неке активности као што је Фестивал науке, који је наишао на одушевљење како самих ученика тако и њихових родитеља.

ТопПрес

KOMENTARI