Горњи Милановац – Радови на осликавању цркве Свете Тројице у Горњем Милановцу обављају се према утврђеном плану. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић  је обишао храм и том приликом изразио задовољство што је започето осликавање а посебно због тога што је  Епархија дала благослов да  буде урађено у Византијском стилу. Он је  истакао да очекује да ће уз помоћ привреде, верника и општине Горњи Милановац  радови у Храму бити завршени у оптималном року.

„Не верујем да ће посао бити завршен до краја ове године имајући у виду да су све то опипљиви радови који дуго трају. Нећемо много пожуривати наше уметнике али свакако желимо да у неком најкраћем року обавимо читав посао. Општина Горњи Милановац ће инсистирати код привреде да се много више укључи у финансирање овог пројекта. Око  100.000 евра потребно је да  се прикупи и заврши, али наглашавам да није све у новцу, има доста и до самих уметника. За 1. фебруар заказан је састанак Привредног савета а једна од тачака Дневног реда биће и осликавање цркве, односно допринос који привреда треба да пружи, како би се створили услови да већи део буде завршен до градске славе Свете Тројице, а да комплетни радови буду завршени до краја ове или почетка следеће године“, рекао је Дејан Ковачевић  и додао да је компанија Металац под чијим окриљем послује и трговински ланац „Пролетер“  већ издвојила  један део новца за ову намену.

Општина Горњи Милановац  определила је у овој години  2 милиона и 300 хиљада динара за помоћ  верским заједницама, од чега ће део бити уложен и у цркву Свете Тројице.

„Овим путем позивам све грађане општине Горњи Милановац и вернике да се сви заједно укључимо. Дужни због Милоша Обреновића и пред Милошем који је овај Храм започео да завршимо, али што више се људи укључи и што више грађана буде учествовало у осликавању Храма Свете Тројице то ће бити већа благодет за све нас који живимо овде у Горњем Милановцу“, закључио је Ковачевић.

ТопПрес/ РИНА