Ученици који завршавају осми разред од данас могу да пријаве један од пет понуђених предмета који ће полагати на трећем тесту у оквиру завршног испита, пријаве трају до 30. децембра, а врше се у школама или путем портала Моја средња школа, рекао је за Танјуг помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање Милан Пашић.

“Тренутно у бази имамо нешто више од 66.400 ученика и око 60.200 родитеља који користе есДневник и самим тим је њима једноставније и лакше кроз два клика него да одлазе у школу и губе време. Одлази се на портала Моја средња школа, где се логују путем есДневника и касније раде избор трећег теста. Понуђено је да изаберу један од пет предмета. Рок је 30. децембар, с тим што они могу више пута да то изберу и пониште. Ми позивамо ученике да бар ураде пет тестова који су били претходних година са циљем да донесу одлуку и да провере који је то тест објективно из којег имају највише знања и да га одаберу”, рекао је Пашић.

Он је нагласио да је први рок за избор предмета 30. децембар, а након тога предвиђено је да се у недељи од 23. до 27. јануара провери шта је унето као избор , док је 30. и 31. јануара дата могућност родитељима и деци да измене ту одлуку одласком у школу уколико постоје објективни разлози.

ТопПрес/ Извор: Танјуг