Осмо Медијско склониште отворено у Чачку; Николић: то ми више личи на тамнице

Осмо Медијско склониште отворено у Чачку; Николић: то ми више личи на тамнице

Чачак – У Чачку је отворено „Медијско склониште“ које би требало да буде место на којем ће​ како је пренео локални таблоид,​ ​ ​ независни медији имати најбољи контакт са грађанима.

Оснивач је неколико локалних медија, међу којима је и Стојан Марковић власник Озон преса и Светлана Којановић власница предузећа Медија тим лидер. Стојан Марковић је био директор Чачанског гласа у једном периоду након 5. октобра, док је Светлана Којановић била директор ТВ Чачак све до приватизације која је спроведена крајем прошле децденије када су сви ови медији сем Чачанског гласа нестали а радници остали без посла.

Отварању склоништа присуствовао је Вукашин Обрадовић некадашњи председник НУНС-а, Маја Стојановић – Грађанска иницијатива, који су казали да је ово осмо Медијско склониште у Србији​ и да су​ медијске слободе у „оковима“.

УММР: слободу не доносе они који су ћутали када су се медији затварали

Из Удружења медија и медијских радника кажу да је смешна прича ако нам о Медијским слободама причају они који су ћутали када су на стотине медија забрављени и на хиљаде медијских радника остало без посла.

“ Свака част онима који поверују у то да ће им Стојан И Цеца све са са веселим Вукашином донети слободу, и повести у светлу будућност. Морају прво да објасне шта је било са Чачанским Гласом, радио Чачком и ТВ Чачак. Да ли су они ти који су угасили светло у тим медијима које Чачани и данас памте и где је хлеба јело близу стотину запослених. Обоје су били генерални и директори и уредници. Ево питам их где су те колеге које су испратили прошле деценије у малињаке и трафике… Хвала вам​ на понуди, али давно наш народ рече​ „боље гроб него роб“. Спустали смо се низ ваше уже​ умало се од слободе неки не „окачише“ . Та склоништа ме подсећају на петооктобарске замке​ и никад више“, каже Гвозден Николић председник Удружења медија и медијских радника. Он је додао да нико од озбиљних медија у Чачку не подржава нити верује у та склоништа јер су конструисана као политичка ћелија.

Гвозден Николић председник УММР, фото: ГЗС

Чачански глас, телевизија Чачак и Радио Чачак  приватизовани су у време када је после Марковића на чело медија дошла Светлана Којановић. Најгоре је прошла телевизија чији уредник и директор је била Којановић. Данас не постоји а тада је посао изгубило 48 радника те медијксе куће.

ТопПрес/ ГЗС

KOMENTARI