Топола – У дворишту Наташе Животић у Тополи отрована су три пса и мачак.  Угинуле животиње пронашла је њихова власница. Иначе Наташа је љубитељ паса и мачака и у свом дворишту годинама брине о напуштеним животињама које пронађе на улици. Са сузама у очима дрхтавог гласа упозорила је на власнике својих љубимаца да се пазе јер како каже ово није први случај тровања.

„Немогу да вам опишем како се осећам, много сам љута, разочарана овај бол је страшан. Никада ми неће бити јасно како неко може да убије животињу на тако окрутан начин. Коме смета пас у мом дворишту који је везан? Моји пси су били мешанци, млади Џо је имао само годину дана, Џулија две године, нису били агресивни а како сам већ рекла били су везани. Та два пса су отрована у току седмице, данас ево још један пас и мачак. Ко зна куда је све посут отров по дворишту па они сад то проналазе, али прва два пса су отрована испред својих кућица. Надлежни су обавештени о овом случају. Искрено се надам да ће пронаћи кривца, како би остале животиње биле  безбедне“, рекла је за ТопПрес власница отрованих животиња Наташа Животић.

Због страха за остале љубимце Наташа је принуђена да у ходнику своје куће држи остале животиње док се кривац не пронађе. Она је истакла да је се са овим проблемом сусретала и раније и да надлежне институције нису пронашле кривца.

„Очигледно је да држава у оваквим компликованим процедурама штити троваче тако да они некажњени понављају кривична дела. Мени је пре неколико година девет  паса у мом дворишту отровано и никад нико није одговарао за то. Јавност  мора знати да је тровање животиња строго забрањено и кажњиво. Поред  издржавања затворске казне ту је и висока новчана казна јер су животиње заштићене законом. Данас  су отроване моје животиње,  сутра недај Боже нечије  дете.  На крају крајева и ја могу да се отрујем можда ако дођем у контакт са тим отровом јер ја морам сама да померам угинуле животиње и склањам остатке отрова“, наводи Животић.

ТопПрес