Крагујевац – На Шумадија сајму , дана 07.09.2023. године је отворен 19. Шумадијски сајам пољопривреде, на коме се представља више од стотину излагача сточарске и биљне производње. Велики део изложбеног простора испунила је механизација, опрема и алати за пољопривреду. Наредна четири дана биће одржана бројна стручна предавања и трибине о пољопривреди, а биће и одржане традиционалне изложбе стоке и ситних животиња.
Сајам пољопривреде у Крагујевцу је највећа регионална смотра такве врсте ван Војводине и Београда, саопштено је из службе за односе са јавношћу.

Начелник Шумадијског управног округа, Биљана Илић Стошић отворила је  19. Шумадијски сајам пољопривреде, у оквиру кога се на изложбеном простору од око 5.000 квадрата представља више од 100 излагача из земље.

Присутне званице је поздравио је и председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић, као и директор Шумадија сајма -Александар Штајн. Председник Скупштине града Крагујевца је истакао да највећи значај овог сајма, представља прилику да се наши пољопривредни произвођачи, као и посетиоци сајма упознају са новим трендовима и технологијама у пољопривредној производњи . Посебно је истакао да ће локална самоуправа учинити све да дугорочно, плански и систематски сачува, заштити и одбрани све оно што је наше, аутентично и природно. Директор Шумадија сајма , Александар Штајн , је исказао велику захвалност Граду Крагујевцу на подршци и учесницима на доприносу организацији ове манифестације.

У оквиру церемоније отварања, посетиоци су уживали у наступу фолклорне групе ЦТНК „Абрашевић”, а након њиховог наступа сви заједно су кренули у облизак сајамске поставке.
Манифестацију организује Шумадија сајма, под покровитељством града Крагујевца.

Радно веме сајма је од 10.00 до 20.00 часова, а у недељу до 18.00 часова.
Улаз и паркинг су бесплатни.

ТопПрес