Кнић – У овом селу које чува многе тајне српске историје, осим Црне свадбе снимане су и друге домаће серије. Међу најпознатијим домаћинствима свакако је оно у власништву Рајка Лечића јер управо је то била кућа чувеног Миломира Вранића, чији лик глуми Војин Ћетковић. Због велике популарности ове серије  постала је једно од омиљених места за туристе из Србије, али и из целог региона.

„Преко 10.000 људи дошло је да види Вранићеву кућу. Поред наших домаћих гостију, ту су Босанци који знају целу серију напамет, затим Црногорци и Хрвати. Све их занима, да виде унутрашњост куће, као и цело двориште, сви обавезно мало поседе за оним чувеном столом испод ораха. Атмосфера у серији је тако добро дочарана да посетиоци очекују да им Вранић или Дракче изађу иза ћошка“ каже Рајко Лечић власник имања.

Фото: РИНА

Прелепа природа, српска аутентичност и шумадијска гостопримљвост утицали су да избор за снимање падне управо на село Борач. Из Рајковог дворишта са једне стране поглед пуца на Гружанско језеро, а са друге на масивни Борачки крш. Ово село су због изузетне лепоте и пре посећивали туристи, али сада је њихов број вишеструко повећан.

Да је најпознатији рођак са села у ово место довео многе људе сведочи и податак да је у селу Борач пре радила само једна кафана, а сада их има неколико. За време ванредног стања оне не раде, али овдашњи домаћини се надају да ће се кад све ово прође поново у центру села паркирати аутобуси са бројним туристима.

ТопПрес/ РИНА