Топола – Млади у селу Наталинци решили су да из корена промене свакодневицу у свом селу. Тако су за почетак почели сређивање свог краја организујући радне акције на које су позивали овдашње мештане а потом су за све њих организовали и „сеоско прело“ баш онако како је то некада било.

„После многобројних акција на сређивању Наталинаца, Савет Месне заједнице је организовао Сеоско прело, 4. августа. Окупили су се деца, млади и стари, пекао се кукуруз, мирисао роштиљ, песма одјекивала, а коло се виорило. У жељи да врате некадашњи дух дружења, својствен селима, да се награде младе који су вредно радили на чишћењу Наталинаца, ми као организатори смо поносни на одјек људи, а нарочито на број деце који је учествовао на прелу“, каже за ТопПрес Катарина Брковић председница Месне заједнице.

Фото: ТопПрес

И баш као на радним акцијама тако је било и на прелу, свако је дао свој допринос да све протекне како треба.

„Трудили смо се да прело организујемо заједнички, да свако допринесе у припреми. Неко је донео кукуруз, неко сокове и друга пића, неко је умесио кифлице, неко организовао озвучење и музику. Када смо сложни, свака организација буде лака и ово прело је можда прво после дуго времена, али сигурно неће бити последње овог лета,“ рекао је Александар Филиповић, члан Савета МЗ Наталинци.

Фото: ТопПрес

„Надамо се да ће и друга села следити наш пример, а ето и прилике да даље развијамо међусеоску сарадњу, почев од посећивања једни других на прелима“, изјавио је Стефан Миливојевић, други члан Савета.

И нема сумње да овакве активности доприносе животу младих на селу и да заједништво и слога могу све. Млади Наталинчани су после више радних акција и уређења свога села све припремили и за сутрашњи празник који је и заштитник њиховог села.

Фото: ТопПрес

„После дивне вечери сеоског прела, следи нам одржавање чувеног сеоског вашара у Наталинцима – Пантелија, 9.августа и за то се припремамо већ неко време. Очекујемо пуно посетилаца, забавни парк је већ стигао, имамо доста забавног програма, а ту су нови и стари излагачи. Па, добродошли на сеоски вашар“, додаје Катарина.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес