Топола – Ни најстарији мештани села Маскар надомак Тополе не памте призор који их је сачекао на сеоском гробљу где почивају земни остаци њихових ближњих. Наиме, прво су непознати починиоци исекли стабла око споменика и грање разбацали по гробљу на неколико места, а затим су то грање упалили и том приликом запалили део гробља у овом селу.

„Ја сам занемео када сам дошао на гробље. Не знам шта да вам кажем, немам речи, ово је брука и срамота“, каже мештанин села Маскар.

Палили грање па запалили гробље, фото: ТопПрес

Бес и туга помешали су се у срцима овдашњих мештана, јер како кажу, ни мртви у Маскару ових дана немају мира.

„Имам 87 година, овако нешто у свом животу видео нисам а ни чуо да је се негде десило. Гробље је место где свако од нас има некога свог, то је вечна кућа и треба да се одржава и чисти а не да се прави крш тамо и да се пали. Ја разумем да су хтели да посеку дрва, грање да запале, али могли су да сакупе па поред гробља а не овако. Много споменика је оштећено од дима и ватре, ко ће нама то да надохнади“, очајан је деда Радослав.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
На десетине споменика оштећено, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

One thought on “Овако нешто се у Маскару не памти: Палили грање па запалили гробље, на десетине споменика оштећено (ФОТО)”

Comments are closed.