tanjug-jaroslav-paptanjug-jaroslav-pap

План Министарства пољопривреде је да ове године буде усвојен Закон о сезонским радницима у пољопривреди, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

„Решићемо проблеме запошљавања људи у пољопривреди“ – рекао је министар на конференцији „Излаз из сиве економије“, у Палати Србија.

Истакао је да је статус сезонца „рак рана“, пре свега у воћарству и повртарству и да се припрема закон, заједно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који ће регулисати њихов статус.

Министар је рекао да пољопривреда има потпуно недефинисан статус и када је реч о пољопривредним газдинствима и да је и ту потребно доношење „целовитог прописа“, како би она могла да се развијају.

Недимовић истиче да је добро што се коначно пољопривреда посматра као део пословног амбијента, као део привреде, али да је лоше што ту још има доста активности у сивој зони. Најавио је и да би у првој половини ове године буду усвојене и измене Закона о безбедности хране.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је рекао да ће Закон о сезонским радницима у пољопривреди ускоро ући у скупштинску процедуру и да ће бити врло квалитета.

ТопПрес/ Извор: Тањуг, Блиц.