Горњи Милановац, Прањани – Иако неки сматрају да су сеоски клубови који играју у општинској лиги небитни у њима се итекако ужива а доказ за то је и утакмица између два сеоска клуба, ФК „Велереч“ из Велереча и ФК „Брезак“ из Прањана која је одиграна данас а завршила се резултатом 1:0 за домаћи тим.

Утакмица се играла у Прањанима и без обзира на резултат овацијама и бубњевима испраћени су и домаћини и гости са фудбалског терена. Ови младићи који након својих тежачких послова нађу одушка на стадиону играју срцем и душом а занимљиво је да сами одржавају свој стадион, купују себи лопте, косе и крече терен, они немају буџет ни спонзоре и доказ су да се фудбал игра срцем.

Публика увек уз своје играче, фото: ГЗС

„Данашња утакмица је била јако тешка, једино добро је резултат у нашу корист. Клуб чине играчи из прањанских крајева, саставили смо се у један клуб, сваке недеље се окупљамо и дружимо не везано за утакмице. Финансирамо се сами, нико не жали за новцем, сами кречимо терен, косимо и играмо, немамо спонзоре, сами купујемо опрему, копачке, дресове. Користим ову прилику да позовем људе који могу да нам помогну да наш клуб опстане, да се одазову и помогну јер нама не треба пуно, само мало пажње и помоћи“, рекао је за ГЗС, Томислав Гавровић.

Томислав Гаврић на терену са својим наследником, фото: ГЗС

Он истиче да им је Норвешка кућа недавно донирала део новца који је усмерен за куповину дресова.

И гостујући тим из Велереча не крије задовољство игром у Прањанима. Председник клуба Милан Зарић наглашава да им је публика 12 играч, и да их на свакој утакмици бодре.

Одиграна утакмица између два сеоска клуба у Прањанима, фото: ГЗС

„Задовољни смо игром али нисмо резултатом, момци су из Велереча углавном, али имамо и пар момака из града. Наши навијачи су увек уз нас без обзира да ли смо домаћини или играмо у гостима, увек нас бодре и они су наш 12 играч. Сада због ковида је још увек мање окупљање али ипак су уз нас“, казао је Зарић и додао да је његов тим тренутно четврти на табели.

ТопПрес/ ГЗС

Они косе и крече стадион, немају спонзоре, али играју срцем и побеђују, фото: ГЗС