Сви пунолетни држављани Републике Србије, који имају важећу личну карту и пребивалиште у Републици Србији од данас могу да се пријаве и путем контакт – центра за исплату једнократне новчане помоћи у износу од 100 евра

Претходно је 13. маја почело пријављивање електронским путем, путем портала Управе за трезор, на адреси  idp.trezor.gov.rs.

Број телефона контакт – центра је 0800 101 100.

Приликом подношења пријаве пунолетни држављани Републике Србије достављају следеће податке: јединствени матични број грађанина (ЈМБГ), регистарски број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун на који се уплаћује једнократна новчана помоћ.

У контакт – центру ће грађани имати прилику да чују аутоматски наснимљен глас, коме ће моћи да оставе своје податке. Матични број и број личне карте ће грађани уносити користећи бројеве телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер.

Примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату једнократне помоћи, односно нема потребе да се пријављују. Исплата за примаоце пензија почеће данас, 15. маја 2020. године.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс