Топола – Сеоски туризам у Тополи последњих неколико година све је интензивнији а велике заслуге за то има прелепа природа овог краја. Бројне бенефите оваквог туризма препознали су овдашњи мештани и успешно се баве овом делатношћу али одлуку да инвестирају у село и туризам донели су и два брата из Републике Српске и то у селу Загорица надомак Тополе.

Фото: ТопПрес

„Наше имање се налази у Загорици, на око један и по километар од пута Топола – Београд, на пропланку са кога се види велики део Шумадије. Одушевљени том позицијом на којој се налази купили смо га мој брат др Славко Дуњић и ја. Целокупан плац је био прилично запуштен, корак по корак смо сређивали, уложили смо у тај посао солидну суму новца и сада је то савршено место за одмор и опуштање“, каже Душан Дабић.

Фото: ТопПрес

У сређивању имања велику помоћ и подршку пружио им је комшија Драган Јовановић који ће заједно са њима употпунити понуду потенцијалним гостима и учинити да се поново врате на ово место.

Фото: ТопПрес

„Сасвим случајно смо се упознали пре две године приликом њихове посете имању, од тада смо постали блиски.  Имање се простире на нешто мање од хектар површине, окружено је шумом са две стране. У кући од око 80 метара квадратних су три пристојно опремљене простране собе, одлично опремљено купатило и 15 метара квадратних подрума испод земље. Поред гаража, у другом делу дворишта је помоћна зграда за домаће животиње које се налазе на имању. После реновирања и сређивања власници су бригу о имању препустили мени“, прича за ТопПрес Драган Јовановић.

Фото: ТопПрес

Овај домаћин истиче да му задатак  браће из Републике Српске који су му оставили није тешко пао јер је и сам планирао да се једног дана бави сеоским туризмом јер како каже, на свом имању производи домаћу храну и има услове да прими љубитеље природе који ће уживати у здравој храни и чистој средини. Оно што је најважније на овом имању има места чак и за оне који немају довољно новца да себи приуште такав угођај.

Фото: ТопПрес

„Одлука да почнемо примати госте није примарно комерцијалног карактера, није идеја остварити материјалну корист, идеја је приуштити људима које то занима да уживају у овом парчету раја. На имању ће бити могуће конзумирати домаћу храну која се припрема управо од животиња са имања, наравно, гости могу понети и своју храну. Ако су слабијег материјалног стања не морају платити трошкове смештаја, дакле ко нема паре може и џабе“, истиче Јовановић.

Фото: ТопПрес

Иначе, капацитет преноћишта су две двокреветне собе а посебан печат овом месту даје пространа тераса са које се пружа прелеп поглед све до Опленца.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес