Љиг – Много је улица које личе једна на другу, али једна дугачка само 300 метара налази се у Љигу и веома је посебна. То је деценијама уназад  децом најбројнија улица, а данас у њој живи чак педесет малишана. Кроз њу свакодневно одзвањају дечји смех и граја и очигледно је да њеним становницима није познато шта значи пад наталитета. Нису лењи  и свим силама се труде да га повећају

„У нашем крају готово свака кућа има по троје деце или више, што је у данашње време баш ретко не само и Љигу који је мали већ и у читавој Србији. Али, то није случај само сад, већ је децом најбројнија улица и годинама уназад. Овде никад немате бојазни да дете неће имати са ким да вам се игра. Паркић је увек препун малишана и сви ту проводе своје слободно време заједно“, рекла је за РИНУ, Лидија Јанковић.

Улица носи назив по хероју са Кошара, фото: РИНА

Када широм Србије влада страх од беле куге овде те бојазни нема. Лепа слика радује родитеље, али и децу која одрастају у здравом окружењу заједно са пријатељима. Међутим, ова улица је посебна и по томе што носи име по Дарку Милошевићу који је имао само 21 годину када је страдао на Кошарама 1999. године. У парку се налази и спомен биста, а млади нарашатаји тек ће сазнати ко је био тај велики херој.

„Ми старији који смо одрасли у овој улици и паркићу знамо ко је он, али морамо научити децу кад порасту да знају о каквом хероју из њихове улице се ради. Он је био наш суграђанин, комшија и пријатељ, а жртвовао је свој живот за наше боље сутра. Сви ми родитељи смо дужни да упутимо децу ко је био момак чије име носи овај парк“, каже Предраг Ускоковић.

Највеселија улица у Србији налази се у Љигу, фото: РИНА

Нема дилеме да је ово место светао пример који би могли да прате и друге породице, јер дечија радост и осмех немају цену.

ТопПрес/ РИНА

У највеселијој улици у Љигу живи 50 малишана, фото: РИНА