Горњи Милановац – Општинска управа Горњи Милановац донела је правилник којим су регулисана права и обавезе угоститеља и корисника јавних и приватних површина које се издају под закуп у време Сабора Виолиниста Србије у Прањанима којие ће се одржати 19. 20. 21. августа.

Цена закупа за три дана за монтажни угоститељски објекат на отвореном је 600 динара по метру квадратном што значи да место за шатру од 1000 квадрата износи 60 000 динара или око 500 еура.

Сви угоститељи морају имати сагласност за обављање делатности у време трајања сабора од Општинске управе што значи да морају поштовати препоруке Саборског одбора када су услуге у питању.

Такође предвиђене су еколпшке таксе које се крећу од 500 динара за уличне продавце па до 5000 динара за велике угоститељске објекте обзиром да ће Комунално предузеће из Горњег Милановца бити ангажовано за одлагање смећа, прања улица и бринути о чистоћи варошице и стадиона ФК Брезак.

,,Сви они који се не буду придржавали правила неће добити сагласност за обављање делатности а грађани ће моћи да пријаве неправилности и кршње препорука на нашу адресу“ кажу у Општинској управи.

Иначе овај правилник донешен је како би се избегле нелегалне радње, неоправдано диваљање цена и избегла еколошка загађења.

Цена паркинга 200 динара

Паркинзи на приватним поседима радиће у прошлогодишњем режиму обзиром да су савесно обављали свој део посла. Њихове обавезе су да обезбеде паркинг просторе , уредно их обележе знаком који ће бити оштампан од стране Туристичке организације. Цена паркинга сенеће мењати у одноу на прошлу годину а то је 200 динара за дневну карту.

 

ТопПрес/ ГЗС