Ово су највећи инфраструктурни радови у Смедеревској Паланци

Ово су највећи инфраструктурни радови у Смедеревској Паланци

Смедеревска Паланка – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да је пре десет година Смедеревска Паланка важила за општину у финансијским проблемима и симбол неодговорног пословања, и изразио задовољство што је заустављен негативан тренд који је пратио ову општину и што смо данас сведоци новог тренда кога прате бројне инвестиције.

 

Момировић је, након обиласка радова на реконструкцији државног пута Смедеревска Паланка–Селевац, истакао да и у будућности морамо да наставимо са инфраструктурним улагањима како бисмо Смедеревску Паланку учинили још атрактивнијим за све њене житеље, уз очекивање да ће праве инвестиције тек доћи у наредном периоду.

 

Радове је обишао и председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен који је закључио да су ово уједно и највећи инфраструктурни радови што се тиче деоница регионалних путева на територији у тој општини, а колико се води рачуна о локалним срединама најбољи је пример управо Смедеревска Паланка.

 

Укупна дужина државног пута Смедеревска Паланка–Селевац је 20,21 километар. Радови на рехабилитацији ове деонице изводили су се у две фазе, и то Смедеревска Паланка–Азања у дужини од 10,1 километар, који су завршени у септембру 2021. године, као и Азања–Селевац у дужини од 10,1 километар где су радови у завршној фази. Радове изводи предузеће “Србијааутопут” из Београда.

 

Момировић ће данас имати састанке са представницима Општине Смедеревска Паланка на тему изградње обилазнице око Смедеревске Паланке са циљем да се обезбеде потребна средства како би се са радовима кренуло  у што краћем временском периоду.

 

На састанку ће бити и речи о пројекту „Чиста Србија“, с обзиром на то да је Општина Смедеревска Паланка једна од 65 општина у Србији која учествује у поменутом  пројекту, чиме  се стварају услови за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода на територији те општине.

 

Овим пројектом Општина Смедеревска Паланка добиће водовод и канализацију на више од 80 одсто своје територије.

 

Највећа фабрика за пречишћавање отпадних вода биће саграђена у Паланци, друга ће бити за села Кусадак и Ратаре, трећа у Селевацу, затим у Азањи, Бачинцу, Стојачаку и Голобоку. Мања села прикључиваће се на ових седам  постројења.

 

Пројекат финасира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре.

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI