Паклена петорка растурала дрогу по Аранђеловцу, а сада се сви налазе на једном месту – иза решетака

Паклена петорка растурала дрогу по Аранђеловцу, а сада се сви налазе на једном месту – иза решетака

Најјача група дилера дроге у Аранђеловцу ухапшена је у великој акцији крагујевачке полиције у којој је у року од два дана лишено слободе на десетине криминалаца.

Како незванично сазнаје „Блиц“, због сумње да су продавали дрогу на тржишту Аранђеловца, ухапшени су Горан Рабреновић (35), Предраг Грујић (36), Југослав Мијатовић (38), Марко Прокић (24) и Марија Илић (21).

Наиме, код Рабреновића је пронађено девет пакетића хероина, као и више таблета са листе психоактивних супстанци и вагица за прецизно мерење.

Код Грујића је пронађено 500 семенки индијске конопље и више таблета са листе психоактивних супстанци, док је Мијатовић пао са марихуаном и такође психоактивним таблетама.

Код Прокића пронађене су семенке индијске конопље. Најмлађа Марија Илић из Крушевца, према незваничним информацијама, ухапшена је са 200 грама дроге у тренутку када је путовала из Крагујевца ка Аранђеловцу.

Сумња се да су њих петоро радили заједно на подручју овог града. Сви су ухапшени због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога за које је запрећена казна затвора од три до дванаест година.

Како сазнајемо, Рабреновићу, Прокићу и Илићевој одређен је притвор до 30 дана, док су Грујић и Мијаиловић признали да су трговали дрогом.

Према незваничним информацијама нашег листа, на разбијању нарко-кланова у овом граду полиција је интензивно почела да ради пре два месеца, након смрти Софије Сиљаноски (15).

Малолетница је преминула 5. новембра у болници, четири дана након кућне журке на којој је од локалног дилера Николе Богдановића (21) узела и прогутала таблету екстазија. Како је након смрти девојчице за „Блиц“ испричала њена другарица, Софија је након узимања таблете пребледела и било јој је све горе.

Другари су је одвезли кући, а затим је превезена у болницу. Нажалост, и поред напора лекара ВМА, неуролога и токсиколога, није јој било спаса и она је преминула четири дана након узимања смртоносне таблете. Породица је након инфаркта мозга, који је њихова мезимица доживела након конзумирања дроге, органе донирала клиници у Тиршовој како би се помогло другој деци којој ће тако бити спасени животи.

Дилер Никола Богдановић је убрзо ухапшен, а након задржавања у полицији спроведен је надлежном тужилаштву у Аранђеловцу. Он је признао да је донео таблете на журку, али ће даља истрага открити од кога је смртоносне таблете набавио за препродају.

Након овог догађаја мештани Аранђеловца одлучили су да сами поднесу кривичне пријаве против зла које је окупирало њихов град.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/Блиц

KOMENTARI