Топола – Петочлана породица Пантић из Загорице никада није имала купатило у свом скромном дому. Након објаве текста http://toppress.rs/oceva-nadnica-prehranjuje-petoclanu-porodicu/ на сајту ТопПрес јавило се неколико хуманих људи који су одлучили да помогну.

Најпре им је донирана храна и потрепштине за кућу од Удружења из Аранђеловца „Све бесплатно за Аранђеловац“, а потом је стигао и грађевински материјал за купатило.

„За њихове проблеме се заинтересовала Србска Братска помоћ, најстарија добротворна организација у Канади која је основана 1954. године. Наша организација помаже сиромашнима, болеснима, породицама са пуно деце, Србске кухиње на Косову и Метохији. Решили смо да и у овом случају притекнемо у помоћ овој породици, па смо у разговору са њима добили информације да им је неопходан нови шпорет, Смедеревац 9, како би могли да се греју али и да скувају и испеку, неку храну. Такође, било им је неопходно и купатило“, каже за ТопПрес Михајло Здравковић.

Ново купатило у дому Пантићи, фото: ТопПрес

Поред ове организације у изградњи купатила помогао је и Миодраг Тошић, власник предузетничке фирме „Јадран“.

 Глава породице Петар није крио одушевљење јер ће његове три мезимице имати купатило које им је у великој мери олакшало живот.

„Захваљујем се свима који су помогли, пре свега вама јер сте објавили причу о нама и од тад је све почело, потом добрим људима који су нам купили и донели доста ствари за децу. Хвала господину Михајлу који нам је купио шпорет и донирао новац за изградњу купатила. Велико хвала радницима који су овде били са нама неколико дана и урадили купатило какво смо ми могли само да сањамо“, захвалан је Петар.

Одушевљење нису криле ни три девојчице које ће своје детињство наставити у доста лакшим животним условима.

ТопПрес