Парезановић: Потребан нам је бољи баланс између потреба здравства и економије, тешко је обичном човеку објаснити да не може да попије кафу у кафићу

Парезановић: Потребан нам је бољи баланс између потреба здравства и економије, тешко је обичном човеку објаснити да не може да попије кафу у кафићу

Чачак – Народни посланик Марко Парезановић мишљења је да је добро што је дозвољена шалтерска продаја у неким објектима, али да то није довољно за многе угоститеље. Он је на свом фејсбук профилу између осталог написао да тренутне мере не спречавају контакте међу грађанима, јер су како каже, маркети били препуни купаца.

„Потребан нам је бољи баланс између потреба здравства и економије. Тешко је обичном човеку објаснити да не може да попије кафу у кафићу, а да је на хиљаде људи могло да се вози гондолом у исто време. Није фер. Мере морају бити спроводљиве иначе немају ефекат. У оваквој епидемиолошкој ситуацији разумно је ограничити рад ресторана и кафића пре свега вечерњим часовима јер су у то време окупљања најмасовнија. Али затварање током дана је потпуно погрешно, јер има мале здравствене ефекте, а огромну економску штету. Због тога апелујем још једном на кризни штаб да у понедељак ову одлуку измени и дозволи рад угоститељима до неког доба. Да ли ће то бити 15 или 17 часова или нешто треће, нека процени ко треба. И то би била велика ствар за нашу економију, посебно када знамо да је Европа месецима потпуно затворена. И то је предност коју смо ми остварили искључиво добром имунизацијом“, написао је на фејсбук профилу Марко Парезановић, народни посланик из Чачка.

Он је нагласио да се у осталим мерама слаже са кризним штабом и сматра да их треба стриктно спроводити све док се имунизацијом не дође до колективног имунитета.

ТопПрес

KOMENTARI