Топола – Поводом кампање Агенције за безбедност саобраћаја „Пажљивкова смотра“ данас је у Предшколској установи и у основним школама у општини Топола одржана прва фаза ове кампање, након које ће уследити општинска смотра 25. марта у 12 часова, као и регионална и републичка.
„Учешће у попуњавању тестова су узеле све припремне предшколске групе у објекту Забавишта као и групе при школама. Васпитачи су читали питања деци а деца су тачне одговоре доказивали бојењем круга испод слике одређеном бојом. Попуњени тестови су у затвореним ковертима прослеђени представницима локалне само управе исто као и школе“, рекла је директорка ПУ „Софија Ристић“, Тања Јовановић.
Пажљивкова смотра има за циљ развој и унапређење саобраћајног образовања и васпитања ученика.

У попуњавању тестова учествовали су и ученици првог и другог разреда. Након попуњавања тестова сваки од директора установе биће задужен за прикупљање тестова и враћање координаторима смотре испред општине. Како су сви ученици Првог и другог разреда добили брошуре „Пажљивкова правила у саобраћају“ иста им могу послужити за припрему за школско такмичење, као и сајт Pazljivko.rs и kviz.pazljivko.rs.

ТопПрес
Фото: ОШ „Живко Томић“, Доња Шаторња